Прокуратура АРК розслідує забруднення Чорного моря в окупованому Криму

Прокуратура АРК розслідує забруднення Чорного моря в окупованому Криму

Укрінформ
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення Чорного моря через незаконний видобуток піску в окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного забруднення Чорного морям, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що після окупації Російською Федерацією Криму дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у Керчі почали використовувати для незаконного видобутку піску.

"Обсяг видобутого піску збільшується з кожним днем, внаслідок чого бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж, оскільки злив відбувається прямо в канал", - наголосили в прокуратурі.

Читайте також: У Криму окупанти знищили частину дамби сховища токсичних відходів - все йде в море

В той же час токсичні речовини потрапляють до Чорного моря та створюють загрозу для здоров’я населення та природного середовища, додали у відомстві.

"За вказаним фактом 04.02.2019 слідчим відділом ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості та відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр)”, - зазначається в повідомленні.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-