Під посольством РФ у Києві зі світильниками

Під посольством РФ у Києві зі світильниками "шукали" зниклих в окупації кримчан

Фото
Укрінформ
У Києві біля Посольства Росії в Україні пройшла щомісячна, 31 за рахунком, акція #Where_is_Ervin.

Разом з питанням "Де Ервін та інші люди, які безслідно зникли в окупованому Криму?" активісти показали, хто саме сьогодні на півострові проливає світло на розслідування насильницьких зникнень, розповів кореспондентові Укрінформу заступник координатора громадської організації КрымЅОЅ Денис Савченко.

"Сьогодні в межах інформаційної кампанії «FIND & FREE» перед російським посольством в Києві пройшов перфоманс, під час якого уздовж табличок з прізвищами зниклих кримчан умовні адвокати зі світильниками в руках "проливали світло" на те, що і так видно при світлі дня - зниклі люди стали жертвами окупаційної влади, яка прийшла до Криму", - розповів Савченко.

Читайте також: У Києві презентували "Енциклопедію репресій в Криму”

За його словами, роль адвокатів, які по крихті збирають всі докази злочинів, які "влада" намагається приховати, спотворити або знищити, в сьогоднішній ситуації в Криму безцінна.

"Саме адвокати сьогодні не дозволяють замилювати очі громадськості на вчинені в Криму злочини і порушення прав людини, за що переслідуються цією владою. Як наприклад, Еміль Курбедінов, якого намагаються позбавити адвокатських повноважень", - зазначив активіст КримSOS.

Він повідомив, що згадали сьогодні і кримськотатарського активіста Решата Аметова, який став символом опору Криму проти окупації Росії.

"Напередодні йому б виповнилося 44 роки, але його життя обірвалося в березні 2014 року через те, що він вийшов з протестом на площу", - сказав Савченко.

За даними правозахисників, з моменту анексії українського півострова в Криму пропали 44 кримчанина, 15 – досі вважаються зниклими без вести.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-