Обшуки в Криму: господарі будинку, де орудовало ФСБ, не бачили дочку з 2014 року

Обшуки в Криму: господарі будинку, де орудовало ФСБ, не бачили дочку з 2014 року

Укрінформ
Евеліна Аріфова, батьків якої в середу обшукали в окупованому Криму, в ефірі телеканалу ATR заявила, що батько й мати ніяк не причетні до її діяльності.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк.

За його словами, сьогодні співробітники ФСБ провели в Криму обшуки в будинках кримських татар в рамках розслідування декількох кримінальних справ за частиною 2 статті 208 КК РФ (участь у незаконному збройному формуванні). Постанова на обшук виписано Київським районним судом Сімферополя. Підозрюваним у справі проходить Евеліна Аріфова, що знаходиться в даний момент на материковій території України.

Зокрема обшуки пройшли в будинку Аріфових у Сімферополі.

За словами батька Евеліни Енвера Аріфова, метою обшуку в його будинку було "вилучення заборонених предметів".

Батькам Арифовой виписана повістка на допит співробітниками ФСБ 25 січня.

Як розповів Наумлюк, ще один обшук пройшов у селі Данилівка Красногвардійського району в будинку Бекіра Абултарова, також підозрюваного в участі в незаконному збройному формуванні».

Його мати Ельміра Абултарова розповіла, що в результаті обшуку було вилучено ноутбук і телефони.

При цьому засновник загону імені Номана Челебеджихана Ленур Іслямов в ефірі ATR повідомив, що не знає, хто такий Бекір Абултаров.

«Він ніколи не був членом громадського формування «Аскер», - заявив Іслямов, ніяк не прокоментувавши, що у Facebook є аккаунт якогось Бекіра Абултарова 1996 р. із зображенням символіки кримськотатарського загону.

Читайте також: У Криму ФСБ прийшла з обшуком до батьків учасниці об'єднання "Аскер"

За інформацією Наумлюка, так зване управління ФСБ по Криму і Севастополю повідомляє про те, що сьогодні, 23 січня ними був затриманий якийсь підозрюваний в участі у загоні імені Номана Челебеджихана. Відомство на представленому відео не показує його обличчя, проте в інформаційному повідомленні його називають «охоронцем Іслямова», який набрав загін у 2016 році.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в окупованому Криму співробітники ФСБ Росії проводять обшуки у двох людей, яких вважають учасниками «незаконного українського батальйону імені Номана Челебиджихана».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-