Туреччина попередила Україну, що до окупованого Криму їдуть консули

Туреччина попередила Україну, що до окупованого Криму їдуть консули

Укрінформ
Туреччина дипломатичними каналами поінформувала українську сторону про намір консулів відвідати окупований Крим у зв'язку із загибеллю турецьких громадян внаслідок пожежі на суднах у Керченській протоці.

Про це повідомив у Twitter посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Українська сторона дипканалами була поінформована про наміри турецьких консулів відвідати окупований Крим для надання першочергової консульської допомоги у зв'язку із загибеллю громадян Туреччини внаслідок інциденту з двома суднами 21 січня", - написав Сибіга.

Він акцентував, що ця ситуація жодним чином не змінює твердої позиції Туреччини щодо Криму, яка полягає у невизнанні окупації українського півострова Росією, і, за запевненнями турецької сторони, є вимушеним кроком, зумовленим терміновими гуманітарними обставинами.

"Ганьба російським «медіа», які перетворили рутинний консульський візит на чорну піар-акцію і завідомо програшно намагаються просунути свій наратив про начебто міжнародне «визнання» Криму, якого немає і не буде, спекулюючи навіть на людських трагедіях, на людських смертях", - зазначив дипломат.

Читайте також: Судна, що загорілися у Керченській протоці, незаконно поставляли газ до Сирії — МінТОТ

Як повідомлялося, 21 січня в районі Керченської протоки загорілися два судна під прапором Танзанії, на одному з них стався вибух. Під час пожежі загинули щонайменше 14 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-