Фейгін переконаний, що РФ готова переступити закон щодо Курбедінова

Фейгін переконаний, що РФ готова переступити закон щодо Курбедінова

Укрінформ
Міністерство юстиції Росії намагається виключити зі складу «Кримської центральної колегії адвокатів» Еміля Курбедінова через його діяльність щодо захисту українських громадян, яких у Криму переслідують російські силовики з політичних мотивів.

Таку думку в ефірі Радіо Крим.Реалії висловив російський адвокат Марк Фейгін.

«Я хочу підкреслити, що нікого і ніколи за висловлювання в інтернеті не позбавляли статусу (адвоката – КР). Вони готові переступити закон. Незважаючи на те, що Еміль збирається судитися з Міністерством юстиції Росії, результат таких судів передбачуваний: йому всюди відмовлять. Адвокат зараз, як і раніше – якийсь публічний свідок беззаконня щодо довірителя. Зараз роль адвоката звелася до якоїсь комунікації між переслідуваним, наприклад, тими ж кримськотатарськими активістами, і суспільством», – сказав Фейгін.

Він висловив переконання, що, позбавивши Курбедінова можливості захищати активістів, в Росії сподіваються, що на півострові залишаться більш «згідливі» адвокати.

Читайте також: В окупованому Криму хочуть позбавити адвокатських повноважень Курбедінова

«Не все, звичайно. Є й інші незалежні адвокати, але роль Курбедінова дуже важлива саме в кримськотатарських справах», – підкреслив Фейгін.

На думку адвоката, в таких випадках необхідно скаржитися до Європейського суду з прав людини, міжнародні юридичні та правові організації, чинити публічний тиск на органи юстиції та адвокатуру Росії.

Міністерство юстиції Росії зажадало виключити кримського адвоката Еміля Курбедінова з «Кримської центральної колегії адвокатів» до 1 березня 2019 року.

Сам Курбедінов вважає, що припис Міністерства юстиції Росії про виключення його з «Кримської центральної колегії адвокатів» є тиском на нього та інших членів колегії в зв'язку з професійною діяльністю.

Адвоката Курбедінова російські силовики затримали 6 грудня 2018 року. Суд заарештував його на 5 діб за звинуваченням у «пропаганді або публічному демонструванні атрибутики або символіки екстремістських організацій» за пост у Facebook 2013 року.

Після анексії Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-