Затриманий у Криму адвокат Курбедінов захищав захоплених на Азові моряків - Полозов

Затриманий у Криму адвокат Курбедінов захищав захоплених на Азові моряків - Полозов

Укрінформ
Адвокат Еміль Курбедінов, якого сьогодні затримали в анексованому Криму співробітники ФСБ, був захисником українських моряків, 26 листопада захоплених росіянами у Керченській протоці.

Про це написав у Facebook колега Курбедінова, російський адвокат Микола Полозов.

"Остання справа, в якій адвокат Курбедінов прийняв доручення на захист (у рамках обрання запобіжного заходу), - справа військовополонених українських моряків", - написав Полозов.

Також він нагадав, що затриманий кримський адвокат здійснює захист українських політв'язнів у ряді політичних справ у Криму та Російській Федерації.

"Тиск російської влади на адвокатів, які беруть участь у політичних справах у Криму, триває. Я закликаю адвокатське співтовариство, громадські організації й представників міжнародних організацій негайно відреагувати на чергове грубе порушення прав адвокатів", - додав Полозов.

Читайте також: Адвоката кримських політв'язнів затримали "за екстремізм" - журналіст

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні адвоката Еміля Курбедінова у Сімферополі затримали співробітники Центру з протидії екстремізму за підозрою у 20.3 КОАП(пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутикам чи символіки, або атрибутикам чи символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики чи символіки, пропаганду чи публічну демонстрацію яких заборонено федеральними законами).

26 січня 2017 року співробітники Центру з протидії екстремізму вже затримували Курбедінова, інкримінуючи ту ж статтю, і проводили обшуки його офісу й житла. Тоді адвоката заарештували на 10 діб за перепост оголошення про мітинг у Сімферополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-