Адвоката кримських політв'язнів затримали

Адвоката кримських політв'язнів затримали "за екстремізм" - журналіст

Оновлено
Укрінформ
Адвоката Еміля Курбедінова, який захищає багатьох в'язнів Кремля, схоплених в анексованому Росією Криму, затримали співробітники Центру з протидії екстремізму.

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Адвоката Еміля Курбедінова затримали співробітники Центру з протидії екстремізму за підозрою у 20.3 КПАП (пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або іншої атрибутики або символіки, пропаганда або публічне демонстрування яких заборонені федеральними законами)", - йдеться в повідомленні.

Інформацію підтвердив колега Курбедінова, адвокат Едем Семедляєв. За його відомостями, приводом для затримання стало повідомлення в соціальній мережі. Проте причина, на його думку - в тиску, що посилюється на адвокатів і правозахисників. Зокрема, нагадав Семедляєв, учора було затримано 77-річного Льва Пономарьова (директор загальноросійського руху "За права людини" - ред.), раніше тиск здійснювався на краснодарського адвоката Михайла Беньяша.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня 2017 року співробітники Центру з протидії екстремізму вже затримували Курбедінова, інкримінуючи ту ж ст. 20.3 КпАП Росії, і проводили обшуки його офісу та житла. Тоді адвоката заарештували на 10 діб за перепост оголошення про мітинг в Сімферополі.

Фото на первой странице: FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-