У Москві проходять одиночні пікети на підтримку кримських татар

У Москві проходять одиночні пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
У Москві біля Третьяковської галереї в Лаврушинському провулку почалася серія одиночних тематичних пікетів проти переслідування кримських татар.

Про це повідомляє «Новая газета».

Зазначається, що акція проводиться як частина безстрокового пікету на підтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова, що проходить з 6 вересня біля адміністрації президента та біля пам'ятника Булату Окуджаві на Старому Арбаті.

Її учасники виступають також за обмін в'язнями між Росією і Україною.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликає Росію припинити репресії в Криму

Всього у сьогоднішній серії одиночних пікетів повинні взяти участь приблизно 12 осіб. З 11 до 17 годин (мск) люди позмінно чергуватимуть з плакатами – згідно з розкладом і списком учасників, що записалися. За ходом акції стежать поліцейські.

У руках учасники серії одиночних пікетів тримають плакати «проти депортації кримських татар у російські в'язниці». Мова йде, зокрема, про засуджених у справі забороненої в Росії терористичної організації «Хізб ут-Тахрір», члени якої, на думку слідства, вели терористичну діяльність в Криму і готувалися до насильницького захоплення влади.

Також пікети на підтримку кримських татар плануються у неділю в Санкт-Петербурзі.

Акція проходить саме 18 числа, тому що пікетувальники приурочили її до депортації кримських татар. Вона почалася 18 травня 1944 року. Учасники акції планують проводити її 18 числа кожного місяця.

Фото: Світлана Виданова/Новая газета

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-