Репресії в Криму повинні посилити санкції проти РФ - Джапарова

Репресії в Криму повинні посилити санкції проти РФ - Джапарова

Укрінформ
Порушення Росією прав людини в анексованому Криму повинні стати підставою для посилення санкцій щодо неї.

Про це, виступаючи в ООН, заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, передають "Крим.Реалії".

«Окупація, на жаль, в першу чергу негативно впливає на звичайних людей. Кожний російський злочин у Криму має «людське обличчя», – підкреслила Джапарова.

Читайте також: Суспільне мовлення є тестом для демократії - Джапарова

За її словами, відповідна резолюція щодо ситуації з правами людини в Криму повинна бути розглянута Третім комітетом генеральної асамблеї ООН у листопаді, після чого в лютому повинна бути винесена на голосування на засіданні Генасамблеї.

«Тиск на Росію у вигляді санкцій, заяв і резолюцій, декларацій та інших документів, які фіксують політику невизнання, а також міжнародні судові рішення – цей комплекс заходів мінімізує рівень репресій в Криму. Втім, порушення прав людини сьогодні є безкарним злочином, яке щодня відбувається на окупованому півострові і є прямим наслідком цієї окупації», – зазначила Джапарова.

Читайте також: Стратегію інформаційної реінтеграції Криму приймуть протягом місяця - Джапарова

Нагадаємо: після анексії Криму окупантська "влада" практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-