Суспільне мовлення є тестом для демократії - Джапарова

Суспільне мовлення є тестом для демократії - Джапарова

Укрінформ
Реформа суспільного мовлення та наявність незаангажованого каналу з якісним контентом для громадян - це тест для українського суспільства на рівень демократії.

Таку думку висловила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова в ході панельної дискусії, присвяченої суспільному мовленню та мовленню громад, що пройшла у Краматорську на Донеччині в межах форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» за підтримки Ради Європи, інформує сайт Міністерства інформполітики України.

«Реформа суспільного мовлення та наявність незаангажованого каналу із якісним контентом для громадян є тестом для українського суспільства на рівень демократії та розбудови інституційних спроможностей. Інформаційний простір України роздирає гібридна війна, редакційна політика власників каналів із політичними інтересами, низький рівень стандартів й саморегуляційних практик, а також високий рівень самоцензури, особливо у регіональних журналістів. За таких умов наявність суспільного мовлення є надважливим питанням екології інфопростору», - зазначила Джапарова.

Читайте також: В Україні запускають проект, аби розвінчати міфи про південь України

Участь у роботі форму, що тривав два дні - 25-26 жовтня, взяли заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, голова Наглядової ради ПАТ «НСТУ» Тетяна Лебедєва, народні депутати, представники міністерств та відомств, експерти та представники громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-