Правозахисники: За час анексії Криму РФ засудила понад 350 осіб

Правозахисники: За час анексії Криму РФ засудила понад 350 осіб

Інфографіка
Укрінформ
Окупаційна влада посилила обмеження свободи мирних зібрань в Криму, незаконно використовуючи для цього репресивне російське законодавство.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група".

З квітня 2014 року по вересень 2018-го в анексованому Криму 353 особи були притягнуті до адміністративної відповідальності, а 12 - до кримінальної.

"Кримські "судді" затвердили 367 постанов про притягнення до адмінвідповідальності, з яких 334 постанови про штрафи на загальну суму 3.942.500 руб. До учасників мирних зібрань застосовувалися також адміністративні арешти (зафіксовано щонайменше 22 таких постанови) та громадські роботи (11 постанов)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у "справі 26 лютого" винесено 8 вироків: 1 вирок - 8 років позбавлення волі в колонії суворого режиму щодо Ахтема Чийгоза, який після вироку був звільнений в результаті політичних переговорів, 7 вироків - позбавлення волі умовно.

Читайте також: Москва хоче обміняти Сенцова на трьох засуджених у США росіян — НГ

У "справі 3 травня" винесено 4 вироку: 3 вироку - позбавлення волі умовно, 1 вирок - штраф 40 тис. рублів.

Переслідуючи людей за участь у мирних зборах, російські влади порушують ст. 10 та 11 Європейської конвенції з прав людини, гарантують свободу вираження поглядів та мирних зібрань.

Читайте також: Глава МЗС Латвії певен, що Україна незабаром поверне Крим

Також за даними правозахисної групи, РФ порушує права тих, хто відмовився отримувати російські паспорти на території анексованого Криму. Зокрема, їх виганяють як мігрантів, які порушили терміни перебування в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-