МінТОТ ініціює санкції проти виробників хімікатів в окупованому Криму

МінТОТ ініціює санкції проти виробників хімікатів в окупованому Криму

Заява
Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб ініціює застосування санкцій до компаній, пов’язаних з виробництвом та реалізацією хімічної продукції з тимчасово окупованого Криму.

Про це йдеться в заяві МінТОТ.

“Міністерство підготувало пропозиції про застосування санкцій до низки юридичних осіб, які сприяють виробництву хімічної продукції на території тимчасово окупованої АР Крим всупереч діючому законодавству України, та тих, що здійснюють реалізацію такої продукції на території інших країн”, - зазначають автори заяви.

У МінТОТ нагадали, що виробником хімічної продукції на тимчасово окупованому півострові в м. Армянську є ТОВ «Титанові інвестиції», яке вже перебуває під санкціями.

Читайте також: Викиди "Титану": на адмінмежі з Кримом роздають інформаційні листівки

На переконання фахівців міністерства, хімічна продукція виготовлена в порушення встановленого правового режиму тимчасово окупованих територій та з використанням незаконно видобутих корисних копалин з надр, що належать виключно Україні, зокрема природного газу та води з підземних джерел, а саме виробництво такої продукції загрожує життю та здоров’ю громадян України як на підконтрольних, так і на окупованих територіях.

До переліку компаній, щодо яких пропонується застосувати санкції, належать:

«Летан Інвестментс Лімітед» (Кіпр), ТОВ «Титанактив»(РФ), ТОВ «Центр оптимальних технологій» (РФ), «Охна Холдінгс лімітед»(Кіпр), ТОВ «Хімкомснаб»(РФ), «Толексіс Інтерпрайзіз ЕйДжи»(Швейцарія).

“Запровадження санкцій до усіх причетних юридичних осіб унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами ЄС”, - йдеться в заяві.

На сьогодні міністерство підготувало та надіслало на опрацювання відповідний проект розпорядження до органів державної влади.

У подальшому це розпорядження планують винести на розгляд уряду та на засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-