Путін на

Путін на "КамАЗі" відкрив Керченський міст

Укрінформ
У Краснодарському краї РФ офіційно запустили автомобільний рух по мосту через Керченську протоку до окупованого Росією Криму.

У церемонії взяв участь президент Росії Володимир Путін, який проїхав по мосту за кермом "КамАЗа", повідомляє "Медуза".

"Всього в колоні автомобілів було близько 35 машин - техніка, яку використовували під час будівництва", - йдеться в повідомленні.

Обіцяно, що регулярний рух по мосту для легкових машин і пасажирських автобусів почнеться 16 травня. 

Читайте також: Керченський міст знадобиться окупантам, щоб тікати з Криму - Порошенко

Будівництво залізничної частини Кримського мосту планується завершити у 2019 році.

1 травня в ЗМІ з'явилися повідомлення, що одна з опор Керченського мосту дала тріщини, які намагаються "залити" бетоном. За інформацією видання Кuresh.info, 256-а опора не витримала навантаження.

Раніше фахівці стверджували, що опори Керченського моста не здатні витримати навантаження навіть порожньої залізничної гілки, не кажучи вже про запуск поїздів. У цьому районі на початку 2018 року вже було зафіксовано просідання опор на 1 метр, зазначають ЗМІ.

Читайте також: Зеркаль переконана, що Керченський міст не встоїть, і питання не в технологіях

Як заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, Керченський (Кримський) міст, який веде з країни-окупанта на окуповані українські території, не зможе встояти, бо побудований в порушення суверенних прав України. 

Як  повідомляв Укрінформ, на доручення Президента України до Арбітражного Трибуналу Конвенції ООН з морського права подано клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема, у зв’язку із протиправним зведенням Керченського моста.

"Незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля. Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбувається напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом", - написав у Facebook Президент України Петро Порошенко.

Читайте також: Клімкін назвав Керченський міст шляхом в нікуди

На переконання Порошенка, попри марні спроби Москви легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, послідовні рішення цілого ряду міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар вчиненого міжнародного злочину для Росії лише зростатиме, а Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-