Керченський міст знадобиться окупантам, щоб тікати з Криму - Порошенко

Керченський міст знадобиться окупантам, щоб тікати з Криму - Порошенко

Укрінформ
Незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля, але міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони терміново залишатимуть український Крим.

Про це написав у Facebook Президент України Петро Порошенко.

"Незаконне будівництво Керченського моста є черговим свідченням нехтування міжнародним правом з боку Кремля. Особливо цинічним є той факт, що його відкриття відбувається напередодні чергової річниці депортації кримськотатарського народу сталінським режимом", - написав він.

Однак, на переконання Порошенка, попри марні спроби Москви легітимізувати тимчасову окупацію Кримського півострова, послідовні рішення цілого ряду міжнародних судових інстанцій підтверджують – тягар вчиненого міжнародного злочину для Росії лише зростатиме, а Україна і надалі послідовно захищатиме свої позиції.

У цьому контексті Президент нагадав, що на його доручення до Арбітражного Трибуналу Конвенції ООН з морського права було подано клопотання про захист суверенних інтересів України, зокрема, у зв’язку із протиправним зведенням Керченського моста.

Порошенко висловив жаль, що російська влада намагається втягнути у свої інфраструктурні авантюри і окремих представників європейського бізнесу, прагнучи там самим відкупитися від міжнародно-правової відповідальності. "Упевнений, агресору це не вдасться, він нестиме відповідальність сповна. А міст обов'язково знадобиться окупантам, коли вони будуть терміново покидати наш Крим", - резюмував він.

Як повідомили російські ЗМІ, президент Росії Володимир Путін 15 травня прибув на відкриття Керченського мосту і проїхав по ньому на "КамАЗі".

1 травня у ЗМІ з'явилися повідомлення, що одна з опор Керченського мосту дала тріщини, які намагаються "залити" бетоном. За інформацією видання Кuresh.info, 256-та опора не витримала навантаження.

Читайте також: Путін на "КамАЗі" відкрив Керченський міст

Раніше фахівці стверджували, що опори Керченського мосту не здатні витримати навантаження навіть порожньої залізничної гілки, не кажучи вже про запуск потягів. У цьому районі на початку 2018 року вже було зафіксовано просідання опор на 1 метр, зазначають ЗМІ.

Як відомо, Керченський міст будується за рахунок коштів федерального бюджету Росії. Загальна вартість проекту становить близько 228 млрд рублів (близько $4 млрд). У міністерстві транспорту РФ обіцяли відкрити автомобільний рух мостом до грудня 2018 року, а рух потягів – до 2019-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-