Росія перекидала окупаційні війська в Крим на десантних кораблях - розвідка

Росія перекидала окупаційні війська в Крим на десантних кораблях - розвідка

Укрінформ
В окупації Криму брали участь підрозділи Південного військового округу ЗС Росії. Інформація про це передається до міжнародних судів.

Про це повідомив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

"Воєнною розвідкою України підтверджено застосування російської військово-транспортної авіації для перекидання у лютому 2014 року підрозділів повітрянодесантних військ ЗС РФ до аеропорту Анапа. Зокрема, повітряним шляхом відбувалася передислокація особового складу 76 десантно-штурмової дивізії ПДВ ЗС РФ. Зібрані воєнною розвідкою України докази участі кадрових російських військовослужбовців у бойових діях на території України передаються до міжнародних судів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики використовують на Донбасі новітні реактивні снаряди - ООС

Скібіцький додав, що безпосередньо на територію Криму окупаційні підрозділи Росії перекидалися з використанням великих десантних кораблів. Воєнною розвідкою України чітко встановлено, що, наприклад, десантний корабель “Азов” перевозив підрозділи 31 окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ.

Як повідомлялося, СБУ передала до Міжнародного суду ООН докази причетності російських військовослужбовців до обстрілу в Маріуполі 24 січня 2015 року. Унаслідок цього військового злочину загинуло 29 громадян України, 92 отримали поранення, пошкоджено житлові та нежитлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-