Бойовики використовують на Донбасі новітні реактивні снаряди - ООС

Бойовики використовують на Донбасі новітні реактивні снаряди - ООС

Укрінформ
Російсько-терористичні війська на Донбасі застосовують новітні зразки озброєння.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил з посиланням на бійців окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що тримають позиції поблизу Маріуполя.

“Як приклад, кілька днів тому наші позиції було обстріляно новітніми реактивними снарядами. Вони мали посилене фугасне начиння та залишили за собою великі вирви”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі уламки цих снарядів після цього обстрілу військовослужбовці ретельно зібрали та віддали в спеціалізовану лабораторію для проведення відповідних експертиз.

“Ми виявили хвостовики ракет, не притаманні звичайним боєприпасам.  На відміну від радянських зразків, які раніше використовували російсько-окупаційні війська, ці хвостовики мали зовсім інший вигляд та кріплення. Також знайшли уламки з відповідним маркуванням. Все задокументовано та передано до спеціальних структур Міністерства оборони України”, - розповів один із військовослужбовців, матрос Руслан.

Уточнюється, що, окрім обстрілів, російсько-окупаційні війська проводять масове мінування забороненими боєприпасами української землі. 

Читайте також: ООС: бойовики накрили мінометним вогнем Кам'янку

“Не новинкою є протипіхотні міни, які виготовляються лише країною-агресором. Крім цього, російські диверсійні групи проводять масове мінування будинків та стежок в українських селах, що тимчасово знаходяться у так званих сірих зонах. Причому роблять усе це таким чином, щоб максимально замаскувати свою причетність до цих дій. Одна з таких "розтяжок" була знешкоджена нашими розвідниками”, - поінформували в ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-