МЗС вимагає допустити до Абдуллаєва українських лікарів

МЗС вимагає допустити до Абдуллаєва українських лікарів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вимагає допустити до кримського політв'язня Узеїра Абдуллаєва українських лікарів у зв'язку з погіршенням стану його здоров'я та звільнити його.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Стан здоров'я політв'язня Абдуллаєва значно погіршився. Вимагаємо допустити українських лікарів, вимагаємо його звільнення", - написала Беца.

2 травня дружина фігуранта сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" у Криму Узеїра Абдуллаєва заявила, що він потребує термінової госпіталізації для встановлення правильного діагнозу.

30 квітня Абдуллаєва перевели до медсанчастини СІЗО Сімферополя.

Раніше адвокат і дружина Узеїра Абдуллаєва повідомляли, що найближчим часом подадуть низку заяв і скарг до російських силовиків, аби ті забезпечили надання належної медичної допомоги в цивільній лікарні, а також повідомили поставлений діагноз обвинуваченому.

Читайте також: Абдуллаєва вивезли з кримського СІЗО у критичному стані - правозахисники

Перед цим підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляції захисту фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Теймура Абдуллаєва, Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова, Еміля Джемаденова на продовження запобіжного заходу.

12 жовтня 2016 року в Криму провели обшуки в п’яти мусульманських сім'ях. У результаті обшуків затримано п’ятьох кримських татар, яких звинувачують у належності до забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір": це Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-