Справа Хізб ут-Тахрір: свідок обвинувачення у суді змінив свідчення

Справа Хізб ут-Тахрір: свідок обвинувачення у суді змінив свідчення

Фото
Укрінформ
На сьогоднішньому судовому засіданні по так званій ялтинській групі “справи Хізб ут-Тахрір” було допитано свідка обвинувачення. Його свідчення відрізнялися від тих, які він давав на допиті.

Про це повідомляє "Крымская солидарность".

"Сьогодні було допитано свідка обвинувачення - Олександра Вікторовича Асланова. Його свідчення різнилися з показаннями, які ним були надані на допиті", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що засідання, як і раніше, було закритим. Воно проходило у Військовому гарнізонному суді Ростова-на-Дону по відеоконференції з Військовим гарнізонним судом Сімферополя.

Наступне засідання призначене на 12 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому-квітні 2016 року в Ялті на окупованому півострові Крим були затримані Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Емір-Усейн Куку, Муслім Алієв, Івер Бекіров і Вадим Сірук. Їх обвинуватили в причетності до ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір".

Читайте також: У двох кримських політв'язнів серйозні проблеми зі здоров'ям - адвокат

Російський військовий суд розглядав ялтинську "справу Хізб ут-Тахрір" на виїзних засіданнях у Сімферополі, після чого заарештованих кримчан етапували до Ростова-на-Дону.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-