У двох кримських політв'язнів серйозні проблеми зі здоров'ям - адвокат

У двох кримських політв'язнів серйозні проблеми зі здоров'ям - адвокат

Укрінформ
Кримськотатарські активісти Бекір Дегерменджі і Кязім Аметов, які перебувають у слідчому ізоляторі на окупованому півострові, страждають від серйозних захворювань і позбавлені необхідної медичної допомоги.

Про це повідомляє КримSOS з посиланням на адвоката Едема Семедляєва, який напередодні відвідав активістів в ув'язненні.

"Здоров'я Бекіра Дегерменджі викликає серйозні побоювання. На превеликий жаль, у нього розвивається пневмонія. Йому необхідна кваліфікована медична допомога, надання якої в катівнях СІЗО не є можливою. Нами неодноразово ця проблема була озвучена і оскаржена, проте ситуація залишається незмінною", - розповів адвокат Едем Семедляєв.

Він також додав, що схожа ситуація зі здоров'ям і у Кязіма Аметова.

"Нагадаю, він страждає від високого артеріального тиску, а останнім часом у нього різко погіршився зір. На жаль, під час  обрання запобіжного заходу суди не беруть до уваги такі важливі аспекти", - додав адвокат.

У КримSOS відзначили, що 27 березня адвокати Едем Семедляєв і Еміль Курбедінов відвідали в СІЗО чотирьох політв'язнів - Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова, Мемета Білялова і Нарімана Мемедемінова.

Читайте також: У Криму фігурантам "справи 26 лютого" продовжили арешт

Як повідомлялося, 16 березня кримський "суд" продовжив до 15 травня утримання в СІЗО фігурантам "справи Веджіє Кашка". Їх тримають під арештом, не зважаючи на те, що активісти - немолоді люди, і в СІЗО у них різко погіршилося здоров'я. У Дегерменджі загострилася астма і серцеві захворювання, у Аметова погіршується зір, а 65-річний Асан Чапух в ізоляторі переніс мікроінсульт. ФСБ відкрила проти них кримінальну справу за ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу Росії - вимагання, організоване групою осіб.

Дегерменджі було затримано 23 листопада разом з іншими активістами, їх звинуватили у "вимаганні грошей" у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше під час спроби затримання силовиками 83-річна Кашка померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-