МЗС: Для виконання резолюції щодо Криму необхідні рішучі дії ООН

МЗС: Для виконання резолюції щодо Криму необхідні рішучі дії ООН

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини має рішучіше домагатися виконання нової резолюції Генасамблеї ООН щодо Криму.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час інтерактивного діалогу щодо України у межах 37-ї сесії Ради ООН з прав людини, повідомляє прес-служба МЗС.

"Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, який очолював делегацію України на заході, наголосив на необхідності рішучих дій з боку УВКПЛ та Моніторингової місії з прав людини в Україні з метою забезпечення виконання резолюцій ГА ООН щодо України", - йдеться у повідомленні. 

Заступник міністра підкреслив, що організація та проведення незаконного голосування на тимчасово окупованій території АРК та у м. Севастополі є черговою спробою Кремля узаконити наслідки агресії проти України, грубим порушенням міжнародних договорів між Україною та РФ, внутрішнього законодавства України, Статуту ООН, Гельсінського заключного акту та резолюцій ГА ООН щодо Криму. 

"Кислиця наголосив, що результати таких виборів є недійсними, не мають жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародною спільнотою", - наголосили у МЗС.

Читайте також: Україна привела ППО в бойову готовність через провокації російської авіації

Керівник делегації України окремо відзначив неприйнятність моралізаторства з прав людини "від злочинців, які вбивають і труять власних громадян, вбивають тисячі людей у сусідніх державах, бомблять госпіталі у віддалених країнах".

Заступник міністра підтвердив налаштованість України й надалі надавати повну підтримку роботі Моніторингової місії з прав людини в Україні та співпрацювати з місією на основі її мандату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-