Україна привела ППО в бойову готовність через провокації російської авіації

Україна привела ППО в бойову готовність через провокації російської авіації

Укрінформ
Сили і засоби української протиповітряної оборони приведено в бойову готовність після провокацій російської авіації уздовж східного та південного повітряного кордону України. 

Про це повідомляє у вівторок у Facebook командування Повітряних сил ЗСУ.

"Сьогодні, 22 березня, силами та засобами Повітряних сил ЗС України вже вдруге за місяць зафіксовано провокативні дії з боку повітряної компоненти Повітряно-космічних сил Російської Федерації, вздовж східного та південного повітряного кордону України", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, як зазначається, винищувальна та бомбардувальна авіація країни-агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та окупованим Кримом, а також з наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії з боку Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарії та Республіки Туреччини.

Окрім того, група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22, з повним боєкомплектом, у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацювань певних умовних завдань із нанесення ударів.

Читайте також: У Пентагоні вважають Росію однією з головних загроз для Європи

"Такі дії авіації Російської Федерації викликані передусім реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних силах Збройних сил України та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор. Виявивши загрозу зі сторони країни агресора, усі визначені сили та засоби протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації Повітряно-космічних сил Російської Федерації. Повітряні сили Збройних сил України несуть цілодобове чергування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що Повітряні сили ЗСУ, у взаємодії з іншими видами та військами Збройних сил, постійно забезпечують виконання завдань із захисту територіальної цілісності держави, а також із захисту від збройної агресії проти України з повітря, прикриття важливих об’єктів держави, угруповань своїх військ від ударів засобів повітряного нападу та ураження військ і об’єктів противника.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Росія розпочала навчання у кількох регіонах, включаючи відторгнуті від Грузії Абхазію й Південну Осетію, окупований Крим та області, прилеглі до українського кордону. Своє занепокоєння у зв'язку з проведенням російських навчань на півострові і нарощуванням сил на кордонах України, солідаризуючись із нею, висловили країни Заходу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-