У БПП пропонують продовжити підтримку телерадіокомпаній у Криму

У БПП пропонують продовжити підтримку телерадіокомпаній у Криму

Укрінформ
Голова фракції «Блок Петра Порошенко» Артур Герасимов і член фракції Рефат Чубаров пропонують продовжити практику надання фінансової підтримки телерадіокомпаніям, що функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це йдеться в проекті закону №7345, опублікованому на сайті парламенту.

«...Цим проектом закону пропонується продовжити практику надання фінансової підтримки телерадіокомпаніям, що функціонували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і надають інформаційні послуги», - зазначається у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, пропонується внести зміни до прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу, якими визначається, що у 2016 році як виняток Кабінет міністрів може визначати напрями використання бюджетних коштів на зазначені програми підтримки недержавних телерадіокомпаній, які функціонували на території Криму та міста Севастополя і надають інформаційні послуги. Законопроектом пропонується виключити «у 2016 році».

Читайте також: Гройсман каже, що наступний Курултай скличуть вже у звільненому Криму

Відповідно до пункту 11 статті 87 Кодексу видатки на програми підтримки національних і державних телерадіокомпаній, суспільного телебачення і радіомовлення, преси, книговидання, державних інформаційних агентств належать до видатків держбюджету.

За інформацією Міністерства фінансів, пропонується здійснювати фінансування цих заходів за рахунок і у межах коштів, передбачених за бюджетною програмою «Розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України». Тобто реалізація законопроекту, у разі його ухвалення, не потребуватиме додаткових коштів з державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-