Правозахисник пояснив, чому

Правозахисник пояснив, чому "кримський диверсант" Штибліков уклав угоду зі слідством

Укрінформ
Засуджений в окупованому Криму за "диверсію" Дмитро Штибліков підписав угоду про співпрацю зі слідством, бо був позбавлений можливості спілкуватися із "зовнішнім" адвокатом.

Про це сказав правозахисник Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов в ефірі "Громадського радіо".

"Вплинуло те, що Штибліков від самого початку був позбавлений будь-якої можливості спілкуватися із адвокатом... за договором. Він спілкувався виключно із слідчими ФСБ і з адвокатом, якого надали представники РФ", - наголосив правозахисник. 

За його словами, Штиблікова позбавили "будь-кого зв’язку із зовнішнім світом".

"І упродовж всього року він спілкувався із ФСБ, які пропонували йому угоду зі слідством, і адвокатом, який пропонував те ж саме. Тому в такій ситуації це очевидне рішення", - зазначив Сєдов.

Читайте також: "Кримському диверсанту" Штиблікову дали п'ять років в'язниці

Раніше повідомлялося, що 16 листопада підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд засудив до п’яти років колонії суворого режиму фігуранта справи так званих "кримських диверсантів" Дмитра Штиблікова, обвинуваченого у нібито підготовці диверсії і незаконному придбанні та зберіганні вибухових речовин.

У травні 2017 року Штибліков уклав досудову угоду зі слідством і визнав провину.

Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року, разом з Олексієм Бессарабовим і Володимиром Дудкою. За версією окупаційної влади, вони є "членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" і нібито готували теракти на півострові.

Фото: forpost-sevastopol.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-