"Кримському диверсанту" Штиблікову дали п'ять років в'язниці

Укрінформ
Підконтрольний Росії суд у Севастополі засудив Дмитра Штиблікова, якого ФСБ Росії називала "співробітником українських спецслужб", до п'яти років ув'язнення і штрафу в 200 тисяч рублів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представника "Севастопольського міського суду".

"До цього терміну суд зарахував рік, який Штибліков провів під вартою під час слідства - тобто, йому залишилося чотири роки. Справу розглянуто в особливому порядку, Штибліков визнав провину за всіма пунктами звинувачення", - сказав представник суду.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року в Севастополі затримали і заарештували Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку. За версією окупаційної влади, заарештовані є "членами диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України" і нібито готували теракти на півострові. Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Дудка - капітан другого рангу запасу, в минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

Читайте також: "Кримського диверсанта" Панова окупанти залишили за гратами

Всього, за даними Кримської правозахисної групи, в 2016 році було затримано дев'ятеро осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присіч, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

Фото: forpost-sevastopol.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-