"Кримського диверсанта" Панова окупанти залишили за гратами

Укрінформ
Так званий суд у окупованому Криму відмовив у задоволенні скарги на продовження арешту фігуранту справи "українських диверсантів" Євгену Панову.

Про це повідомляє Крим.Реалії із посиланням на брата ув'язненого Ігоря Котелянца.

"Жені (Панову - ред.) постійно продовжують термін арешту необгрунтовано, на початку місяця продовжили до 9 грудня. Це є необгрунтованим, адже щоб продовжити термін, треба обгрунтувати слідчими діями, але нічого представлено не було, наші адвокати подали скаргу ... Ми розуміємо, що вони (російський суд в Криму - КР) нічого не задовольнять, але це потрібно для подальшого обгрунтування у Європейському суді", - сказав Котелянець.

Читайте також: ФСБ може “зшити” справу навіть корові - офіс “Хізб ут-Тахрір”

10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що у ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали "українських диверсантів" Євгена Панова та Андрія Захтея, які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували у московському СІЗО Лефортово, після чого повернули до Криму. 6 жовтня "Верховний суд" Криму продовжив на два місяці термін утримання під вартою Панову і Захтею, залишивши їх у СІЗО до 9 грудня. В Україні відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення Панова.

Всього, за даними Кримської правозахисної групи, у 2016 році було затримано дев'ятеро осіб: Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-