Посол про кримський

Посол про кримський "вояж" австрійців: Політики порушили рішення Австрії та ЄС

Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба вважає, що відвідавши організований російською владою «Форум друзів Криму», австрійські політики порушили нейтралітет Австрії та рішення Європейського Союзу.

Про це він написав у статті для австрійської газети Die Presse, повідомляють “Крим. Реалії".

"Коли Ренат Параламов розповідав про невимовні страждання, через які йому довелося пройти, заступник бургомістра Лінца Детлеф Уіммер і новообраний член парламенту Ганс-Йорг Йеневайн розкладали свої речі в люксових номерах ялтинського готелю, куди вони прибули, щоб засвідчити підтримку російській анексії Криму", – цитує свою статтю дипломат.

За його словами, австрійські політики повинні керуватися не тільки власними моральними критеріями, але і зобов'язаннями своєї країни.

Читайте також: Посольство України засуджує "вояж" британського спортсмена до Криму

«У випадку Австрії, це, мабуть, нейтралітет і рішення ЄС. На мою думку, пани Уіммер і Йеневайн порушили і перше, і друге. Якщо ти виступаєш за «визнання легітимного характеру» кримського аншлюсу, то це суперечить не тільки європейській політиці, але і австрійській політиці нейтралітету», – написав Щерба.

У Ялті 6-8 листопада пройшов так званий «Форум друзів Криму». За інформацією підконтрольного Кремлю депутата Держдуми Росії від Криму Михайла Шеремета, на півострів приїхало близько 90 зарубіжних гостей.

У 2016 році Міністерство закордонних справ України закликало іноземців та осіб без громадянства в'їжджати в анексований Росією Крим виключно згідно із законами України і нормами міжнародного права.

Глава міністерства закордонних справ Австрії Себастьян Курц заявив, що незадоволений візитом двох політиків Партії свободи в анексований Росією Крим.

Курц нагадав, що його Народна партія оприлюднила заяву, в якій йдеться про те, що анексія Росією Криму "суперечить міжнародному праву".

Вранці 13 вересня у кримському селищі Нижньогірське, в будинку кримчанина Рената Параламова, пройшов обшук, який силовики назвали «обстеженням і слідчими діями». Адвокат припустив, що «огляд» може бути пов'язаний з релігійною активністю Параламова. За словами очевидців, люди в масках без розпізнавальних знаків та формі відвезли Параламова в невідомому напрямку.

Параламов вийшов на зв'язок з родичами вдень 14 вересня. Його виявили на автовокзалі Сімферополя. Пізніше Параламов розповів, що «невідомі катували його, надягали на голову мішок, давали розряди оголеними дротами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-