Силовики побили затриманих у Бахчисараї активістів – адвокат

Силовики побили затриманих у Бахчисараї активістів – адвокат

Укрінформ
Серед активістів, яких затримали російські силовики під час обшуків у будинках кримських татар у Бахчисараї сьогодні вранці, є сильно побиті.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на адвоката Маммета Мамбетова. 

«Серед них є дуже побиті люди, нам повідомили про це з Бахчисарайського РВВС юристи. Є факти побиття співробітниками правоохоронних органів... На місці одного з обшуків була провокація. Не думаю, що на місці хтось бив, швидше, коли доставляли, оскільки на місці було багато свідків», – розповів адвокат.

Мамбетов повідомив, що юристи не виключають можливості застосування адміністративного покарання до активістів.

Читайте також: Затриманого в Бахчисараї Асанова звинувачують в організації “Хізб-ут Тахрір”

Вранці в середу, 11 жовтня, стало відомо, що в Бахчисараї в декількох будинках кримських татар-мусульман російські силовики проводять обшуки.

Російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Федеральної служби безпеки Росії повідомили, що силовики в Криму ліквідували Бахчисарайський осередок «Хізб ут-Тахрір» – організації, забороненої в Росії та окупованому нею Криму.

Адвокати підтвердили, що шістьох затриманих і доправлених у ФСБ після обшуку кримчан російські силовики підозрюють у зв'язку з «Хізб ут-Тахрір».

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані у цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці та кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-