Затриманого в Бахчисараї Асанова звинувачують в організації “Хізб ут-Тахрір”

Затриманого в Бахчисараї Асанова звинувачують в організації “Хізб ут-Тахрір”

Укрінформ
Окупаційні власті Криму обвинувачують Сулеймана (Марлена) Асанова, затриманого після сьогоднішніх обшуків у Бахчисараї, в організації осередку “Хізб ут-Тахрір”, решту затриманих за “тероризм” - в участі в організації.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook його адвокат Еміль Курбедінов.

“Сулеймана Асанова Марлена, затриманого сьогодні в Бахчисараї, обвинувачують за ч. 1, ст. 205.5 КК РФ в організації осередку Хізб ут-Тахрір в Бахчисараї. Решта затриманих за ч. 2 - учасники. Всі обвинувачення за абсолютним кліше з іншими справами Хізб ут-Тахрір. Це друга група кримських татар мусульман, заарештованих в Бахчисараї за Хізб ут-Тахрір”, - написав адвокат.

Раніше адвокати затриманих, кримськотатарські активісти, члени Меджлісу кримськотатарського народу, коментуючи сьогоднішні облави ФСБ у Бахчисараї, неодноразово заявляли, що це - політична боротьба держави Росія проти інакодумців, які відкрито висловлювали свою незгоду з переслідуваннями, що відбуваються в Криму.

«У Сулеймана Асанова, який є власником кафе «Салачыкъ», постійно проходили зустрічі «Кримської солідарності». Це кримінальне переслідування пов'язане тільки з тим, що через активну цивільну позицію вони не залишають своїх співвітчизників у біді», - сказав, зокрема, адвокат Едем Смедляєв.

Читайте також: В окупованому Криму продовжили арешт "агенту СБУ" Лімешка

Сьогодні після затримання Сулеймана Асанова його дружина Айше звернулася до кримських татар, мусульман Криму із словами підтримки. Вона закликала всіх бути стійкими і сказала, що всі ці випробування тільки зміцнять віру кримських татар.

Айше Асанова також розповіла про те, як проводився обшук в їх будинку. За її словами, російські силовики зламали двері і відразу ж наділи кайданки на її чоловіка прямо у присутності дітей.

За повідомленням “Кримської солідарності”, імовірно в четвер, 12 жовтня, в Київському районом суді Сімферополя пройдуть судові засідання у справах брехливо обвинувачених в тероризмі шістьох кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-