Кількість затриманих у Бахчисараї кримських татар зросла

Кількість затриманих у Бахчисараї кримських татар зросла

Укрінформ
У Бахчисараї затримали вже близько 14 осіб, кількох із них після проведення обшуку відвезли до управління ФСБ РФ по Криму в Сімферополі, решту доправили до РВВС у Бахчисараї.

Про це інформують на сторінці у Facebook активісти “Кримської солідарності”.

“На даний момент відомо, що чотирьох повезли до Сімферополя, і дев’ять осіб (?) доправлені в РВВС за те, що прийшли підтримати на місце обшуку. На них складаються адміністративні протоколи”, - зазначили активісти групи, а згодом доповнили інформацію коротким повідомленням про те, що вивезли і Сулеймана Асанова.

Таким чином, Марлена (Сулеймана) Асанова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекерьяєва, Ернеста Аметова, Сейрана Салієва і Мемета Белялова відвезли до Сімферополя, решту затримали у місцевому відділку міліції.

Адвокати взяли затриманих під захист. Багато із затриманих сьогодні є активістами і стрімерами “Кримської солідарності".

Читайте також: Росія в окупованому Криму застосовує “репресивну машину” СРСР — Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, у соцмережах місцеві активісти пишуть, що силовики на обшуках поводилися грубо: нецензурно лаялися, не допускали адвокатів, забороняли знімати на відео (стрімити), не допускали батьків до малолітніх дітей, які залишалися самі в будинках. Один зі стрімерів також розповів, що при обшуку в одного з активістів, запрошені поняті виявилися не місцевими мешканцями, вони були родом із Підмосков’я.

11 жовтня з самого ранку в місті Бахчисараї, що в окупованому Росією Криму, в кількох будинках кримських татар-мусульман російські силовики проводили обшуки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-