Українські активісти назвали імена причетних до захоплення церкви в Криму

Українські активісти назвали імена причетних до захоплення церкви в Криму

Укрінформ
Активісти та громадські діячі назвали прізвища тих, хто 31 серпня керував захопленням приміщення Української православної церкви Київського патріархату в окупованому Криму.

Список причетних до захоплення українського православного храму озвучив у вівторок на прес-конференції в Укрінформі представник ГО "Кримський центр ділового і культурного співробітництва "Український дім" Андрій Щекун.

"Сьогодні ми проаналізували, хто ж захоплював приміщення церкви Київського патріархату в Сімферополі, основного храму, в якому сьогодні захоплено не лише 112,6 квадратних метрів приміщення церкви, а близько 400 квадратних метрів - практично весь перший поверх", - розповів Щекун.

За його словами, організацією незаконних дій проти української церкви займалися "громадяни Російської Федерації, які ніколи не жили в Автономній Республіці Крим".

Першим громадський діяч назвав прізвище Ігоря Рудакова. "Рудаков Ігор Анатолійович - громадянин Росії, з 23 червня 2017 року призначений виконувачем обов'язків керівника управління федеральної служби судових приставів по Криму", - зазначив він.

Читайте також: Блокування храму в Криму: активіст заявляє про беззаконня окупаційної влади

Друга особа, причетна до захоплення приміщення української церкви, - також громадянка РФ, начальник так званого управління організаційного і матеріально-технічного забезпечення "міністерства майнових і земельних відносин Республіки Крим" Прошкіна Лідія Михайлівна, яка є також "секретарем колегії" цього "міністерства" і помічником так званого "міністра" Ганни Анюхіної.

"Фактично того дня вона керувала судовими приставами, які скоїли цей злочин і говорила, які приміщення захоплювати", - повідомив Щекун.

Крім того, в подіях 31 серпня брав участь Вахтін Юрій Сергійович - громадянин Росії, який є "заступником керівника відділу судових приставів" Центрального району Сімферополя

"Саме він напав на Владику Климента, викручував йому руку і виводив його з приміщення Київського патріархату. Ми це зафіксували, у нас є відео, яке ми вже поширили у соцмережі», - зазначив Щекун.

За його словами, українські активісти вже звернулися в органи влади України з метою розслідування протиправних дій вищезазначених осіб і мають намір звернутися в міжнародні правозахисні організації з метою запровадження проти них персональних санкцій.

Нагадаємо, 31 серпня, в анексованому РФ Криму російські силовики напали на храм святих рівноапостольних князів Ольги і Володимира УПЦ КП, в результаті чого був травмований архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-