Блокування храму в Криму: активіст заявляє про беззаконня окупаційної влади

Блокування храму в Криму: активіст заявляє про беззаконня окупаційної влади

Укрінформ
Окупаційна російська влада ліквідувала практично всі структури самоорганізації українців в Криму і намагається позбавити їх єдиного місця, де вони могли збиратися легально - Української православної церкви Київського патріархату.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі розповів член правління "Спілки вимушених переселенців", координатор громадської організації "Таврійська гуманітарна платформа" Андрій Іванець.

"Оскільки окупаційна влада ліквідувала всі структури самоорганізації українців Криму, створені до анексії, то одним з небагатьох, фактично, єдиним місцем, де могли збиратися українці легально, задовольняти свої культурні потреби, проводити неполітичні бесіди - це була і є церква, храм Київського патріархату" , - зазначив Іванець.

За його словами, напад силовиків на український храм у Криму - "це удар по почуттях віруючих, удар по почуттях всіх українців в Криму".

В цілому, вважає Іванець, "те, що сталося 31 серпня 2017 року у Сімферополі - черговий кричущий факт беззаконня і порушення фундаментальних прав людини і громадянина з боку окупаційної влади".

Читайте також: Силовики в окупованому Криму продовжують "наїзди" на храм УПЦ КП

Особливо блюзнірським, наголосив він, є те, що російські силовики напали не просто на управління Кримської єпархії, а на храм, "який є приміщенням єпархії, на собор святих рівноапостольних Володимира і Ольги, тобто головний храм вірян Української православної церкви Київського патріархату в Криму".

Вриваючись в храм, зазначив він, силовики ламали замки і виносили з вівтаря старовинні ікони і богослужбові речі, які мають як матеріальну, так і духовну цінність.

Нагадаємо, після нападу на український храм в Сімферополі "влада" Криму заблокувала і опечатала всі аварійні виходи храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира, що є небезпечним для прихожан церкви в разі надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-