ЗМІ: Росія знову відправила до Криму газові турбіни

ЗМІ: Росія знову відправила до Криму газові турбіни

Фото
Укрінформ
У порту окупованої Феодосії з'явилися дві нові газові турбіни, які було відправлено з території Росії.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters з посиланням на свідчення власних кореспондентів.

Наразі немає незалежного підтвердження, що ці газові турбіни виробила саме фірма Siemens, яка, якщо постачатиме обладнання на територію анексованого півострова, може підпасти під санкції з боку ЄС.

Читайте також: Siemens погрожує Росії судом за поставку своїх турбін у Крим - Reuters

Зазначається, що обладнання являє собою чотири циліндричні об’єкти, вкриті брезентом. Їхня форма повністю збігається з формою турбінних установок від Siemens, які складаються з самої турбіни та генератора.

Читайте також: Скандал навколо "кримських турбін": У Меркель мають намір питати з Siemens

Як повідомляє ресурс з посиланням на власні джерела, відповідно до плану, другу партію турбін Siemens мали доправити до феодосійського порту цього місяця.

"Якщо обладнання, яке побачили журналісти у порту Феодосії, справді вироблялося компанією Siemens, це свідчатиме, що Росія все ж просуває свій план, незважаючи на позов від Siemens і попередження німецького уряду, що використання цих турбін негативно вплине на подальші інвестиції країни у Росію. Також справа газових турбін яскраво продемонструвала, наскільки ЄС, його країни-члени та європейські компанії, мають намір посилити санкції проти Росії", – підкреслюється у матеріалі.

Читайте також: "Путінські" ТЕС у Криму хочуть запустити попри протести Siemens

Як раніше повідомлялося, компанія заявила в понеділок, що подала позов проти російських партнерів у зв'язку з передачею ними газових турбін в Крим і має намір добитися повернення турбін в Тамань, куди вони спочатку були направлені.

"Siemens категорично наполягає на повному дотриманні всіх обмежень з експортного контролю щодо себе, а також своїх партнерів і клієнтів", - наголосили в компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-