"Путінські" ТЕС у Криму хочуть запустити попри протести Siemens

Укрінформ
Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що перші блоки ТЕС в Криму будуть запущені вже у першому кварталі 2018 року, незалежно від можливого відкликання турбін.

Про це повідомляє ТАСС.

"Проект буде у будь-якому разі реалізований, оскільки нам потрібне будівництво генерації. Компанії реалізують з тими технічними рішеннями, які було прийнято. Перші блоки у першому кварталі 2018 року будуть запущені", - сказав міністр, відповідаючи на запитання про вплив інформації про можливе використання турбін Siemens в Криму та вплив цього на терміни будівництва.

Раніше повідомлялося, що Росія в обхід санкцій Євросоюзу доставила до окупованого Криму турбіни для електростанцій, виготовлені німецькою компанією Siemens.

У свою чергу компанія Siemens заявила, що має намір подати до суду на осіб, причетних до постачання до Криму в обхід санкцій вироблених на її підприємстві газових турбін для електростанцій.

Раніше Reuters, посилаючись на інформоване джерело, повідомило, що німецький концерн не має наміру ні за яких умов дозволяти використання в Криму двох вироблених ним турбін.

"Зроблено всі необхідні кроки, аби запобігти складанню, установці та експлуатації газових турбін Siemens в Криму", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, Siemens також не допустить, щоб російська компанія ЗАТ "Інтеравтоматика", яка є акціонером німецького концерну, займалася техобслуговуванням турбін. Siemens також вжив необхідних правових заходів і потурбувався про те, щоб у Криму не були поставлені компоненти, необхідні для складання турбін, відзначило джерело.

Читайте також: У Трампа підтримують нові санкції проти Ірану і Росії

У свою чергу Кремль стверджує, що турбіни, які встановлюються в Криму, вироблені в Росії з російських компонентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-