Скандал навколо

Скандал навколо "кримських турбін": У Меркель мають намір питати з Siemens

Укрінформ
Влада ФРН стежить за розвитком подій навколо поставки двох газових турбін виробництва німецького концерну Siemens AG в Крим в обхід санкцій.

Про це заявив у середу офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Федеральний уряд дуже уважно стежить за цією справою", - запевнив Зайберт.

Він сказав, що необхідно якнайшвидше і всебічно прояснити, що сталося. Це, зауважив представник уряду, передусім завдання самої компанії - перевіряти, чи не підпадає ділова практика, корпоративні дії під санкційний режим, тому спитати треба, в першу чергу, з Siemens.

 Зайберт назвав випадок, що стався, "незвичайним" і "неприйнятним". Те, якими будуть наслідки, знаходиться у стадії обговорення.

Читайте також: Siemens погрожує Росії судом за поставку своїх турбін у Крим - Reuters

Як раніше повідомлялося, компанія заявила в понеділок, що подала позов проти російських партнерів у зв'язку з передачею ними газових турбін в Крим і має намір добитися повернення турбін в Тамань, куди вони спочатку були направлені. "Siemens категорично наполягає на повному дотриманні всіх обмежень з експортного контролю щодо себе, а також своїх партнерів і клієнтів", - наголосили в компанії.

Фото: Siemens

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-