Курбедінов розповів про брудну кампанію РФ проти політв'язнів і дипломатів

Курбедінов розповів про брудну кампанію РФ проти політв'язнів і дипломатів

Укрінформ
Після того як російська влада допустила українських консулів до політв'язня Руслана Зейтуллаєва, якого тримають у в'язниці Ростова-на-Дону, в РФ почалася кампанія з обвинувачення українських дипломатів у підтримці "кримськотатарських терористів".

Про це в четвер на прес-конференції в Києві повідомив кримський адвокат Еміль Курбедінов.

"До Руслана Зейтуллаєва, який двічі оголошував голодування в ростовській в'язниці і, зокрема, вимагав, щоб до нього допустили українських консулів, - і їх допустили після другого голодування. Але після того, як їх допустили, Росія почала іншу брудну кампанію. На одному з російських каналів був сюжет, в якому йшлося, що українське консульство фінансує терористів кримськотатарських, ходить до них у в'язницю", - сказав Курбедінов.

Як зазначив адвокат, його підзахисний стоїть на своєму, не відступив і не злякався.

"Ми оцінюємо ці справи не за вироками, ми не дивимося, скільки їм дали років. Ми дивимося на те, як ці люди тримаються у в'язниці. І якщо виходити з цього, ми ще не програли жодної справи і перевага абсолютно на нашому боці, тому що всі як стояли на своєму, так і стоять, як захищали свої права, так і продовжують захищати", - зазначив Курбедінов.

При цьому він висловив переконання, що Крим чекає світле майбутнє: "...Сподіваємося, що наші діти житимуть у вільному Криму, де можна читати те, що хочеш, і молитися, скільки хочеш... Ми будемо боротися і йти вперед, навіть якщо залишимося одні. Ми просто це зобов'язані робити, це наша Батьківщина, це наша земля, по-іншому бути не може".

Як повідомлялося, Руслан Зейтуллаєв, визнаний товариством "Меморіал" політв'язнем, засуджений Північно-Кавказьким окружним військовим судом до 12 років колонії суворого режиму. До цього він був засуджений військовим судом до семи років колонії. Проте Верховний суд РФ визнав покарання недостатнім і відправив сфабриковане провадження на перегляд у суд Ростова-на-Дону. 

4 квітня Зейтуллаєв оголосив голодування, вимагаючи припинити політичні репресії проти кримських татар, передати всіх незаконно ув'язнених на материкову Україну і допустити до нього українського консула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-