Окупаційний суд залишив під арештом затриманого на адмінмежі кримчанина

Окупаційний суд залишив під арештом затриманого на адмінмежі кримчанина

Укрінформ
«Верховний суд» Криму залишив під вартою кримського татарина Сеїт-Ібраїма Зайтуллаєва, затриманого ФСБ 9 лютого під час спроби потрапити до Криму.

Про це сьогодні повідомляє Кримська правозахисна група. 

«Верховний суд» Криму 28 лютого 2017 р. розглянув апеляційну скаргу захисту Сеїт-Ібраїма Зайтуллаєва на рішення «Київського районного суду» Сімферополя про обрання кримчанинові запобіжного заходу у вигляді взяття під варту строком на 1 місяць», - повідомляє Кримська правозахисна група.

За даними правозахисників, "суддя Верховного суду" Алла Хиневич залишила Зайтуллаєва під вартою до 9 березня.

У так званій прокуратурі вважають, що Зайтуллаєв "може сховатися від слідства, оскільки має громадянство України".

У Кримській правозахисній групі нагадали, що російські прикордонники затримали дев'ятнадцятирічного Сеїт-Ібраїма Зайтуллаєва в ніч з 9 на 10 лютого 2017 року. Через тиждень, 17 лютого, прес-служба ФСБ заявила, що Зайтуллаєв намагався «перетнути кордон з Кримом з боку Херсонської області в обхід пункту пропуску». На кримчанина, який знаходиться в СІЗО №1 Сімферополя, завели кримінальну справу за ч.1 ст.322 КК РФ (незаконний перетин державного кордону Російської Федерації). За інформацією ФСБ, Зайтуллаєв є учасником кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана. 11 лютого суддя «Київського районного суду» Сімферополя Тетяна Рубе обрала Сеїту-Ібраїму Зайтуллаєву запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 1 місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-