Умєров і Остін обговорили ситуацію на полі бою та допомогу ЗСУ

Умєров і Остін обговорили ситуацію на полі бою та допомогу ЗСУ

Укрінформ
Міністри оборони України й США Рустем Умєров та Ллойд Остін провели у вівторок телефонну розмову щодо ситуації на полі бою в Україні, а також зусиль американської сторони щодо забезпечення ЗСУ необхідною підтримкою.

Про це повідомив у своїй заяві речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр Остін детально розповів про поточні зусилля США щодо підтримки України у сфері безпеки після ухвалення законопроєкту про додаткове фінансування потреб національної безпеки», - зауважили в оборонному відомстві США.

У Пентагоні уточнили, що йдеться про зусилля щодо реалізації пакету допомоги за президентськими повноваженнями у розмірі $1 мільярд, а також пакету в межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) на $6 мільярдів.

Умєров, зі свого боку, поділився останньою інформацією про розвиток подій на полі бою, а також про наслідки нових повітряних атак Росії по Україні.

Обидва міністри пообіцяли підтримувати тісний контакт, зауважили в Пентагоні.

Читайте також: США заохочують інші країни надати Україні системи Patriot - Остін

Глава оборонного відомства України додав у Фейсбуці, що особливий акцент у його розмові з Остіном був на необхідності отримання додаткових ракет для систем протиповітряної оборони.

Також сторони обговорили завершення підготовки декількох ліній фортифікацій – заходу, який має вагомий вплив на зміцнення українських позицій на фронті та підвищення обороноздатності.

Умєров подякував США за нещодавно наданий ними пакет допомоги. Він наголосив, що ця підтримка «була вкрай необхідною для наших потреб в умовах зростаючої напруги та загрози з боку ворога».

Як повідомляв Укрінформ, оборонні відомства України і США підтримують регулярну взаємодію щодо обміну інформацією про динаміку подій на полі бою, а також потреб України у військовій сфері.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-