Росія планує задіяти у травні план із дестабілізації України - Скібіцький

Росія планує задіяти у травні план із дестабілізації України - Скібіцький

Укрінформ
Російська Федерація планує цього місяця задіяти план щодо дестабілізації України, який складається з трьох факторів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю The Economist розповів заступник начальника Головного управління розвідки України Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький.

За його словами, травень буде ключовим місяцем, коли Росія використовує трьох факторовий план із дестабілізації України.

Скібіцький наголосив, що головним чинником цього плану залишається військовий напрямок.

Незважаючи на те, що Конгрес США із запізненням «дав добро» на збільшення військової допомоги України, знадобляться ще декілька тижнів, перш ніж вона надійде на лінію фронту, зазначив він.

Другим фактором є кампанія з дезінформації Росії в Україні, яка спрямована на підрив української мобілізації та політичної легітимності Президента Володимира Зеленського, президентський термін якого умовно закінчується 20 травня. При цьому Конституція України чітко забороняє у воєнний час проводити вибори президента.

Скібіцький додав, що третім фактором є невпинна кампанія Росії з міжнародної ізоляції України. «Вони будуть трясти ситуацію, як тільки зможуть», - зазначив він.

Як повідомлялося, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявляв, що Росія проводить спецоперацію «Майдан-3», у межах якої має намір створити ситуацію, щоб «поставити під сумнів легітимність не стільки Президента, скільки прийняття рішень взагалі в Україні в період після 31 та 20 травня».

Володимир Зеленський склав присягу Президента України 20 травня 2019 року.

Читайте також: Росія намагається ввести в оману Україну щодо напрямків ймовірного наступу - ЦПД

Президентські вибори мають відбутися, за законом, в останню неділю березня п'ятого року повноважень чинного Президента.

Відповідно до режиму воєнного стану, який запровадила Верховна Рада 24 лютого 2022 року, проведення виборів в Україні заборонено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-