Росія намагається ввести в оману Україну щодо напрямків ймовірного наступу - ЦПД

Росія намагається ввести в оману Україну щодо напрямків ймовірного наступу - ЦПД

Відео
Укрінформ
Росія намагається ввести в оману Україну щодо напрямків свого ймовірного наступу, щоб домогтися відтягнення Сил оборони з певних ділянок.

На цьому наголошували в черговому випуску проєкту “Про війну” його ведучі - керівник Центру протидії дезінформації при РНБО лейтенант Андрій Коваленко та офіцер управління 12 бригади НГУ «Азов» Дмитро «Дипломат».

Коваленко назвав дезінформацією заяви про можливий наступ з Білорусі, з півночі чи півдня, яка має на меті відвернути увагу від справжніх планів ворога щодо дій на сході України.

“Лукашенко почав говорити, що на кордонах з Європою та Україною є напруга і загроза Білорусі. Гадаю, Путін дав таку команду через те, що росіяни на сході планують наступати та акумулюють там свої сили, і їм потрібно максимально розтягнути наші сили. Вони також підвели на південь якусь артилерійську бригаду, а на півночі нібито угруповання в 40 тисяч створюють, сковуючи там наші сили”, - зазначив керівник ЦПД.

Читайте також: Ворог почав наступ на місяць раніше, ніж планував: нам складно, але не критично

Водночас Дмитро “Дипломат” не вірить у спроможності білоруської армії, де чимало військових не хочуть воювати.

“Білорусь є країною-васалом Росії, і окремо білоруська армія діяти не може. До того ж, є багато інформації та джерел з тієї сторони, що багато білоруських військовослужбовців проти участі у військових діях. Хоч їх і намагаються примусити, але вони "брикаються”, - сказав “Дипломат”.

На його думку, поширення дезінформації про можливий наступ з Білорусі має на меті посіяти паніку серед мирного населення.

“Ворог розуміє, що багато людей не інформовані і неосвічені в цьому плані, не дивляться об’єктивну аналітику, різні джерела інформації, а дивляться одні й ті ж канали в Ютубі або на телебаченні. І вони знають, що як у 2014-му, 2022-му, так і зараз багатьох українців можна налякати одними й тими ж “страшилками”. Адже люди не розбираються в загальній стратегії, скупченні військ, як це все планується. І ворог цим користується”, - наголосив “Дипломат”.

Учасники спільного проєкту Укрінформу та Центру протидії дезінформації при РНБО «Про війну» говорять про фронт, фейки, мобілізацію та найважливіші проблеми на війні.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявляв, що новий наступ РФ очікується наприкінці травня або у червні.

Олександр Лукашенко 2 квітня під час робочої поїздки у заявив, що Білорусь "готується до війни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-