Північна Македонія входить в четвірку країн НАТО за обсягами військової допомоги Україні - міністр

Північна Македонія входить в четвірку країн НАТО за обсягами військової допомоги Україні - міністр

Укрінформ
Північна Македонія беззастережно підтримує Україну та входить до четвірки країн НАТО за наданням військової підтримки Україні в перерахунку на душу населення.

Про це заявив міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі перед початком зустрічі зі своїми колегами з країн-членів НАТО у Брюсселі у середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Північна Македонія беззастережно підтримує Україну. За оцінками, вона входить до першої четвірки країн НАТО за наданням військової підтримки Україні в перерахунку на душу населення. Ми на 100% приєдналися до спільної позиції ЄС у сфері зовнішньої політики та безпеки щодо запровадження санкцій проти Росії, і ми будемо продовжувати це робити", - сказав він.

Коментуючи можливий внесок Північної Македонії в обговорюваний 100-мільярдний фонд НАТО з підтримки України, Османі сказав, що наразі не може назвати цифри. Водночас він запевнив у непохитній рішучості його країни "підтримувати Україну фінансово, військово та політично".

"Наша рішучість підтримувати Україну залишається непохитною. Наша єдність і рішучість є нашою силою у подальшому просуванні суттєвої допомоги для України та протистоянні викликам, які кидає російська агресія. І, безумовно, ці виклики мають ширші наслідки, оскільки Україна є лише частиною російських імперських амбіцій, що загрожують Молдові, Грузії та Західним Балканам, і це вимагає синхронізованих дій з боку НАТО та ЄС", - сказав Османі.

Читайте також: Німеччина використовує всі важелі для допомоги Україні - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, у Брюсселі у середу розпочалася дводенна зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО, одним з головних питань якої є продовження військової допомоги для України. У четвер ці питання будуть обговорюватися в форматі Ради Україна-НАТО за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд внесків союзників на суму 100 мільярдів доларів протягом п’яти років для України у межах пакета, який лідери Альянсу мають підписати в липні у Вашингтоні.

Фото: PAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-