Німеччина використовує всі важелі для допомоги Україні - Бербок

Німеччина використовує всі важелі для допомоги Україні - Бербок

Укрінформ
Німеччина робить все можливе для забезпечення допомоги Україні - зброєю, амуніцією, фінансами та в гуманітарному аспекті.

Про це заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні продовжувати підтримувати Україну всім, що ми маємо, адже вона захищає нашу свободу, нашу демократію та наш мир», - підкреслила Бербок.

Дипломатка запевнила, що Німеччина, її канцлер, застосовують всі можливі важелі для допомоги України, зокрема, щодо забезпечення амуніцією: Берлін виділяє кошти та розширює виробництво на своїй території.

Бербок назвала нову цифру наданої та обіцяної Україні від початку повномасштабної війни військової і цивільної допомоги - 32 млрд євро.

Читайте також: Глава Мінфіну ФРН назвав умови збільшення оборонних витрат після 2028 року

Російська війна змушує союзників посилювати також і власну безпеку, констатувала Бербок. Німеччина цього року вперше витратить на оборону 2,1% ВВП, заявила очільниця МЗС.

Іншим внеском ФРН у міць Альянсу вона назвала німецьку бригаду в Литві. Країни, які знаходяться у безпосередньому сусідстві з Росією, потребують особливих безпекових гарантій, додала Бербок. Вона зауважила, що ці країни зовсім по-іншому сприймають загрози. Міністерка підкреслила, що НАТО буде відстоювати кожен сантиметр своєї території.

Як повідомлялось, Німеччина заявила, що в рамках чеської ініціативи оплатить закупівлю 180 тисяч боєприпасів. За деякими даними, сума сягає 576 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-