Загальна військова допомога Україні від ЄС зросла до €33 мільярдів - Боррель

Загальна військова допомога Україні від ЄС зросла до €33 мільярдів - Боррель

Укрінформ
Після ухвалення міністрами закордонних справ рішення щодо створення фонду допомоги Україні в рамках Європейського фонду миру загальна сума військової допомоги від ЄС та його країн-членів зросла до €33 мільярдів, а ще €20 мільярдів країни-члени зобов’язалися виділити протягом року для військової підтримки України на двосторонній основі.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради асоціації ЄС-Україна заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кілька днів тому ми ухвалили фонд  допомоги для України в рамках Європейського фонду миру,  та маємо додаткові 5 мільярдів євро для військових поставок в Україну. Це зробить нашу військову допомогу більш передбачуваною. З цим загальна військова допомога від ЄС та від його країн членів для України зросте до 33 мільярдів євро. Радий також оголосити, що вже маю зобов’язання від країн-членів у виділенні, принаймні, 20 мільярдів євро на цей рік для військової підтримки України на двосторонній основі. Тож Європейський фонд миру є каталізатором двосторонніх угод між країнами-членами й Україною», - сказав Боррель.

Він зауважив, що всі ці ресурси вдалося мобілізувати, тому що перемога України у протистоянні проти агресора є важливою для європейської безпеки.

Читайте також: Підсумки «Рамштайну-20»: Україна мала і матиме підтримку

За його словами, якщо Путіну вдасться перемогти в Україні, якщо Україні запропонують підняти білий прапор та здатися, то тоді в Києві буде встановлений маріонетковий режим, український народ буде знищений, а російська армія опиниться на кордонах Євросоюзу.

«Ми можемо бути впевненими, що вони на цьому не зупиняться», – додав високий представник ЄС.

Він нагадав, що Путін цього тижня у своїй промові з приводу перемоги на так званих «виборах» погрожував НАТО потенційною третьою світовою війною. За словами Борреля, це є чітким сигналом, що Путін вже визначив своєю ціллю весь Захід. У цих обставинах є очевидним, що Путін буде продовжувати свою війну проти України, і саме тому ЄС має розробити варіанти відповіді на подальше поширення цієї загрози.

Читайте також: Допомога для України від заморожених російських активів складе €3 мільярди на рік - Боррель

Як повідомлялося, сьогодні, 20 березня, у Брюсселі відбулася Рада асоціації Україна-ЄС за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та ключових членів його уряду. Учасники зустрічі розглянули широкий спектр двосторонніх відносин, включаючи надання Україні необхідної в умовах війни фінансової підтримки, розвиток економічного співробітництва, а також просування України у реформах на шляху до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-