У Росії після втрати третини Чорноморського флоту призначили нового головкома ВМФ

У Росії після втрати третини Чорноморського флоту призначили нового головкома ВМФ

Укрінформ
У російському Кронштадті офіційно представили адмірала Олександра Моїсеєва як тимчасового виконувача обов'язків головнокомандувача військово-морського флоту Росії.

Про це передає Укрінформ із посиланням на The Moscow Times.

Моїсеєв змінив на цій посаді адмірала Миколу Євменова, який очолював ВМФ Росії з 2019 року. Рішення про відставку останнього було ухвалене після серії великих втрат на Чорноморському флоті Росії, який лише впродовж останнього місяця позбувся ще двох кораблів, а з початку війни втратив майже третину бойової потужності через атаки України.

Читайте також: Чорноморський флот РФ обмежується операціями в східній частині моря - британська розвідка

У Держдумі РФ раніше підтвердили, що кадрові перестановки у керівництві ВМФ стали наслідком проблем із забезпеченням безпеки флоту у Чорному морі.

Моїсеєв - уродженець Калінінградської області. До цього він командував Північним флотом, а ще раніше Чорноморським флотом. У 2011 році отримав звання Героя Росії «за випробування новітньої зброї» та успішні ракетні пуски з підводного човна стратегічного призначення.

Читайте також: Окупанти у Криму намагаються посилити озброєння для протидії українським дронам - ВМС

Як повідомлялося, всього з початку повномасштабної війни в Україні Росія втратила понад 20 кораблів, включаючи підводний човен, десантні кораблі та флагманський крейсер «Москва».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-