Окупанти у Криму намагаються посилити озброєння для протидії українським дронам - ВМС

Окупанти у Криму намагаються посилити озброєння для протидії українським дронам - ВМС

Укрінформ
Російські окупанти не можуть собі дозволити повністю залишити акваторію Чорного моря, тому намагаються посилити своє озброєння для протидії українським дронам.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Звісно, залишити повністю акваторію вони дозволити собі не можуть і будуть якісь дії впроваджувати. Наприклад, вони можуть спробувати встановити якесь додаткове обладнання для радіолокації, для того, щоб виявляти ті самі дрони. Наприклад, вони можуть посилити повітряну компоненту, частіше вилітати в море на гелікоптерах або на патрульних літаках, які не швидкі. І просто візуально шукати, спостерігати в морі, як «діди» у Другу світову, вишукувати ці дрони», - зазначив він.

За словами Плетенчука, фактично в акваторії Чорного моря постійно присутня якась російська авіація. «Зазвичай це реактивні літаки або іранські моджахери (розвідувальний дрон "Моджахер" – ред.), які ведуть розвідку», - повідомив речник.

Плетенчук також нагадав, що для ударів по території України ворогу не обов’язково виводити кораблі в море, вони можуть завдавати ракетних ударів з берегів тимчасово окупованого Криму.

«Тому небезпека присутня постійно і ігнорувати тривоги не треба», - підсумував речник.

Відповідаючи на запитання, як російське командування намагається зберегти свій особовий склад на кораблях, Плетенчук зазначив, що для них людські життя не мають значення. Крім того, знищення корабля більш пріоритетна ціль, ніж ураження особового складу.

«Якщо, наприклад, знищується корабель, то не важливо, є там особовий склад чи ні, він вже такої користі окупанту не принесе», - зазначив речник.

Читайте також: Плетенчук - про відсутність кораблів РФ у Чорному морі: загроза від ракетоносів не зникла

Як повідомляв Укрінформ, у ГУР підтвердили, що вночі 5 березня спецпідрозділ ГУР «Group 13» атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Сергій Котов».

Місія відбулась у співпраці з Військово-морськими силами Збройних сил та за підтримки Міністерства цифрової трансформації. Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Крім того, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля «Цезар Куніков».

Росія зараз шукає рішення, щоб уникнути подальших втрат своїх кораблів у Чорному морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-