Шмигаль: Відповідь України на зміну стратегії РФ - це чотири компоненти

Шмигаль: Відповідь України на зміну стратегії РФ - це чотири компоненти

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав чотири компоненти, які є відповіддю України на зміну стратегії Російської Федерації: безпекові угоди, конфіскація активів РФ, підвищення стійкості економіки, а також програми допомоги Україні від союзників.

Про це він повідомив під час засідання уряду, передає Укрінформ.

«Росіяни змінили свою стратегію і роблять ставку на затягування війни, на виснаження, на позбавлення України підтримки наших союзників», - зазначив він.

Очільник уряду заявив, що основна ціль Росії - зруйнувати проукраїнську коаліцію, зруйнувати єдність, зменшити ресурси України для спротиву.

За його словами, відповідь Української держави на дії РФ - це чотири стратегічні компоненти.

«Перше - це безпекові угоди з нашими союзниками. Президент України Володимир Зеленський вже підписав сім таких угод: Велика Британія, Німеччина, Франція, Данія, Канада, Італія, Нідерланди. Це угоди на 10 років. Тобто довгострокова співпраця та безпека для України», - акцентував Шмигаль.

Урядовець повідомив, що другим компонентом є конфіскація російських активів, аби посилити стійкість України та здатність до швидкої відбудови зараз і в наступні роки.

Читайте також: Велика війна в Україні й ядерний шантаж РФ: небезпечна стратегія Кремля

Третім компонентом, за словами Прем’єр-міністра, є підвищення стійкості та самодостатності економіки держави.

«Четвертий компонент - це середньострокові програми фінансової та іншої допомоги з нашими ключовими союзниками. Нинішнього року маємо важливу перемогу в цьому напрямку. Європейський Союз дав старт програмі під назвою Ukraine Facility», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна отримає перший транш за програмою Ukraine Facility у розмірі 4,5 млрд євро у березні, а другий, на суму 1,5 млрд євро, надійде у квітні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-