Допомога постраждалим в Одесі й постачання зброї - Зеленський провів селектор

Допомога постраждалим в Одесі й постачання зброї - Зеленський провів селектор

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський дав доручення голові Одеської обласної військової адміністрації взяти на контроль надання постраждалим від удару російських військ по багатоповерхівці в Одесі всієї належної допомоги, зокрема нового житла.

Як передає Укрінформ, про це глава держави повідомив у Телеграмі за підсумком селекторної наради.

«Отримав останню інформацію про рятувальну операцію в Одесі. Розбір завалів завершили. Тепер важливо, щоб люди якнайшвидше отримали всю належну допомогу, зокрема й нове житло замість втраченого. Дав доручення голові ОВА взяти це на контроль», – зазначив він.

Також на селекторі йшлося про авіаційний удар російських військ по житловому кварталу Курахового Донецької області. Як доповіли Президенту, ліквідація наслідків ворожого обстрілу в місті триває. Минулося без жертв, однак багато людей дістали поранення. Постраждалі отримують усю необхідну допомогу.

Читайте також: Очільник МЗС Литви про загибель дітей в Одесі: для Росії наслідки мають бути серйозні та негайні

Крім того, глава держави заслухав очільника Міністерства оборони Рустема Умєрова й інших представників оборонного відомства щодо фактичних надходжень зброї і боєприпасів, а також запланованих надходжень у березні.

Заслухав також головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського щодо оперативної обстановки на основних напрямках, аудиту ЗСУ, ротації бригад і кадрових рішень у їхніх межах.

Доповіли Президенту також представники розвідок, Служби безпеки України й Міністерства внутрішніх справ.

«Зерновий коридор» продовжує демонструвати хорошу динаміку – наближаємося до позначки в 30 мільйонів тонн вантажів, з них лише за лютий експортували понад 8 мільйонів тонн. Продовжуємо розвивати й альтернативні маршрути: Дунаєм і через Молдову», – додав Зеленський.

Читайте також: Україна разом із західними виробниками зброї створила п’ять спільних підприємств - Прем’єр

Як повідомляв Укрінформ, уночі 2 березня російські загарбники атакували Одесу ударними безпілотниками. Влучання відбулося по багатоповерховому житловому будинку на території спального району міста – зруйнований під'їзд із 18 квартирами.

Унаслідок ворожого удару загинули 12 громадян, зокрема п'ятеро дітей, ще 20 людей постраждали.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-