Росіяни знову розстріляли полонених – Лубінець готує звернення до ООН і Червоного Хреста

Росіяни знову розстріляли полонених – Лубінець готує звернення до ООН і Червоного Хреста

Укрінформ
Російські військові розстріляли ще щонайменше сімох захисників України, які здавалися в полон.

Про це в Телеграмі повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

За його даними, черговий воєнний злочин трапився, імовірно, у суботу, 24 лютого, на території Бахмутського району Донецької області.

«На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли», – зауважив омбудсмен.

Скільки саме українських захисників були страчені, за словами Лубінця, нині невідомо – імовірно, щонайменше семеро. З якої саме військової частини російські загарбники, які вчинили цей воєнний злочин, на сьогодні вже встановлено.

Уповноважений ВР планує звернутися з офіційними листами до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з проханням зафіксувати та публічно визнати, що російські військові вбивають українських полонених.

Читайте також: Під ОБСЄ виставили знищену росіянами на Харківщині «швидку»

«Для російської армії Женевські конвенції, правила та звичаї війни нічого не значать. Вони чинять за своїми негласними «конвенціями», «правилами» та «звичаями» – жорстокості, підлості, ницості. Такі вбивства військовополонених – випадки не поодинокі. За них має бути покарання», – наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого з'явилася інформація про розстріл на території Донецької області вісьмох полонених захисників України: шістьох – на одній із позицій в Авдіївці, двох – неподалік від села Веселе Бахмутського району. Відомо, що перші шестеро бійців були важкопоранені та чекали на евакуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-