Під ОБСЄ виставили знищену росіянами на Харківщині «швидку»

Під ОБСЄ виставили знищену росіянами на Харківщині «швидку»

Фото, відео
Укрінформ
У п’ятницю біля конгрес-центру Гофбург у центрі Відня, де знаходиться штаб-квартира ОБСЄ, було виставлено автомобіль швидкої допомоги, який було знищено у вересні 2022 на Харківщині в результаті прицільної ракетної атаки російських військ.

По це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Розбиту ракетою "швидку" виставили у Гофбурзі в другий день зимової сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ та в день початку спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, присвяченого другій річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Акція під ОБСЄ була організована спільно українськими організаціями Відня YOUkraine та Unlimited Democracy в рамках кампанії Ukraine is calling спілки LUkraine asbl з Люксембургу, за підтримки місій США, Великої Британії та України в ОБСЄ.

Під ОБСЄ виставили знищену росіянами на Харківщині «швидку» / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

"Ця "швидка" є одним із символів тих воєнних злочинів, які Росія чинить в Україні. І насправді вона демонструє собою усю ту трагедію, яку відчувають українці, і не лише протягом двох років під час повномасштабної війни, а протягом усіх 10 років цієї війни", - заявила Соломія Дмитрів з YOUkraine.

За її словами, ця "швидка" перед цим виставлялася у Великій Британії, а після Відня буде перевезена до Словаччини. У столиці Австрії розстріляна росіянами карета медичної допомоги буде стояти на центральній площі Штефансдом у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 24 та 25 лютого.

Читайте також: Росіяни атакували Одесу безпілотниками, двоє поранених у тяжкому стані

"Завдяки самовідданості та самопожертві українських медиків, які продовжують виконувати свою роботу попри російські щоденні обстріли, українська медична система стала символом опору. Ця розстріляна карета швидкої допомоги чітко демонструє, як виглядає російська війна. Росія систематично порушує міжнародне гуманітарне право, здійснюючи обстріли цивільної та критичної інфраструктури та ведучи війну проти цивільних. Саме тому ми говоримо про російські геноцидні наміри щодо України", - заявила під час заходу тимчасово повірена у справах делегації України при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова.

Зі свого боку заступниця голови британської делегації в ОБСЄ Дейрдре Браун вказала, що виставлена біля Гофбурга "швидка" є "ще одним сильним нагадуванням про те, яку ціну українське мирне населення щодня платить у ході російської агресії". "Ми переконані, що найшвидшим шляхом повернутися до миру є негайне виведення президентом Путіном російських військ з усієї території України. Ми, у Сполученому Королівстві, та уся міжнародна спільнота будемо та маємо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно", - наголосила дипломатка.

Присутня під час заходу заступниця голови делегації США при ОБСЄ Кетрін Брюкер також засудила руйнівні атаки Росії проти українського населення. Вона запевнила, що Сполучені Штати будуть "продовжувати підтримувати українські зусилля з встановлення стійкого та справедливого миру та те, щоб Росія заплатила за завдані у ході війни збитки".

Як повідомляв Укрінформ, у віденському конгрес-центрі Гофбург, де у четвер розпочалася зимова сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ, відкрилася імерсивна експозиція "Living The War", яка розповідає про воєнні злочини РФ на території України з початку повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-