За фактом розстрілу українських полонених в Авдіївці та Веселому відкрили справу

За фактом розстрілу українських полонених в Авдіївці та Веселому відкрили справу

Укрінформ
Сслужба безпеки за процесуального керівництва Донецької облпрокуратури розпочала досудове розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура повідомила у Телеграмі.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 18 лютого в одному з тeлеграм-каналів опубліковано повідомлення про розстріл шести полонених ЗСУ на одній з позицій в Авдіївці. Захисники були тяжкопоранені та чекали на евакуацію.

Окрім того, виявлено відеозапис із фрагментом вбивства ще двох воїнів поблизу с. Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї.

Читайте також: МЗС підтримує вимогу HRW щодо здійснення правосуддя за воєнні злочини РФ у Маріуполі

Розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові вранці 18 лютого розстріляли двох полонених захисників України в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-