МЗС підтримує вимогу HRW щодо здійснення правосуддя за воєнні злочини РФ у Маріуполі

МЗС підтримує вимогу HRW щодо здійснення правосуддя за воєнні злочини РФ у Маріуполі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України підтримує вимогу міжнародної неурядової організації Human Rights Watch щодо здійснення правосуддя за воєнні злочини в Маріуполі.

Про це йдеться у коментарі МЗС щодо доповіді HRW «Наше місто зникло. Спустошення Росією Маріуполя», передає Укрінформ.

Зокрема, зовнішньополітичне відомство відзначило значний обсяг фактологічної інформації, яка підтверджує воєнні злочини Росії при блокаді Маріуполя, та констатацію у доповіді переважної невибірковості ударів російських військ.

Важливим, на думку відомства, є і факт ідентифікації експертами Human Rights Watch 17 підрозділів російських і пов’язаних з Росією сил, які діяли в Маріуполі у відповідний період, та пряме вказання на 10 осіб - представників вищого політичного та військового керівництва Росії, а також командирів конкретних військових підрозділів, які безпосередньо винні у скоєнні воєнних та інших міжнародних злочинів.

Читайте також: росіяни піддавали херсонців катуванням у понад 20 ізоляторах міста і околицьзвіт HRW

«МЗС України підтримує висловлену Human Rights Watch вимогу щодо здійснення правосуддя. Україна разом із партнерами докладає зусиль задля притягнення Росії та її політичного і військового керівництва до відповідальності за злочин агресії та інші міжнародні злочини, використовуючи інструментарій міжнародного права. Росія буде притягнена до відповідальності та буде примушена відшкодувати всі збитки, завдані внаслідок її міжнародних протиправних діянь.», – наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого Human Rights Watch (HRW) опублікувала звіт, в якому констатувало, що у Маріуполі з березня 2022 року по лютий 2023 року через повномасштабне вторгнення РФ загинули щонайменше 8 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-